Hejsan. Jag sa i förra inlägget att jag kanske skulle lägga ut ett inlägg med skönhetstips. Men det för bli ett inlägg med pluggtips istället.  Så om du vill ha  olika pluggtips, fortsätt läs!

 Börja direkt.

Om din lärare t.ex säger att provet är om två veckor eller läxförhöret är en vecka bort, så betyder det inte att du behöver skjuta upp pluggningen till kvällen före. Om du börjar direkt så kommer du inte behöva läsa allt på en dag, eller stressa lika mycket. Läs en sida om dagen eller lär dig två- tre ord per dag. Det är mycket härligare att ta det lugnt!

 Bestäm dig.

Du kommer aldrig ta tag i pluggandet som du inte bestämmer dig för att göra det. Det är bara att rensa kalendern, lägg telefon och dator i andra änden av huset och slå dig ner på din plats du tycker om att plugga på. Sedan är det bara att sticka näsan i boken och gör det. Det finns ingen som tycker det är hur kul som helst, men det måste göras.

 Fråga om hjälp.

Det är inte pinsamt att inte förstå. Om du behöver hjälp, fråga dina kompisar eller läraren. Läraren är där för att hjälpa dig, använd dig av den hjälpen.

 Sätt upp mål.

Att sätta upp mål är ett bra sätt att hålla sig peppad. T.ex Sätt i början av året upp ett betyg till varje ämne som du ska sträva efter att nå. Var realistisk, men gör det inte för lätt.

 Låtsas vara intresserad.

Du kan lura dig själv, om du försöker vara intresserad även om molekyler och grundämnen inte intresserar dig alls egentligen, så sätt dig in i det som det vore det roligaste du visste! Se allt med dem ögonen istället.

Hoppas någon tycker dessa tips var hjälpsamma och detta är min syn på dem, nu tycker jag du ska göra om dem så de passar dig!

Kramizar på er!